Tonfiskcarpaccio med zucchini

Tonfiskcarpaccio
Foto: TV4

Tonfiskcarpaccio med zucchini

Av: Franco Pincinis

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

1h

Gott, men se till att du gillar rå tonfisk. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck: Mycket kallt vin, Frascati Fontanarossa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g färsk tonfisk
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 2 limefrukter
  • 1 citron
  • 1 zucchini [ca 150 g]
  • vegeta grönsakskrydda, eller grillfiskkrydda
  • 50 g vitt bröd, rivet (eller ströbröd av vitt bröd)
  • persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 klyfta vitlök, finskuren

Gör så här

  1. Steg 1: Blanda det rivna brödet med finnhackad persilja, citronsaft och delvis saft av 1/2 lime. Tillsammans med 2 matskedar olivolja lite havsalt och Vegeta (grillfiskkrydda) mixa snabbt alltsammans i ca 30 sek. Den färska röda tunnfisken skall skäras i mycket tunna skivor. Helst skall man frysa tunnfisken i ca 30 min eller 1 timme så att det går lättare att skära i tunna skivor. 2 st tunna skivor per portion är lagom. Badda skivorna i det mixade ströbrödet och låt dem vila i kylskåpet i en timme före serveringen.
  2. Steg 2: Skär zucchinin i 2 mm tunna skivor för garneringen.
  3. Grilla skivorna på båda sidor i en räfflad stekpanna utan fett.
  4. Lägg det ribbfärgade skivorna i en lång plattallrik krydda dem med olivolja pressad eller tunnskuren vitlök finnskuren färsk basilika, kryddsalt eller lite Vegeta samt lite citronsaft.
  5. Steg 3: Servera tunnfiskskivorna i mitten av tallriken gärna med tunna citronskivor under. Lägg den marinerade zucchini skivorna (4-5 st) i spiral och mellan dem tunna skivor av lime eller andra citrusfrukter så att tallriken blir färgstark och aptitlig. Toppa alltsammans med men tunna stripes av olivolja.