Tonfiskcarpaccio

Tonfiskcarpaccio
Foto: TV4

Gott, men se till att du gillar rå tonfisk. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck: Mycket kallt vin, Frascati Fontanarossa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2009
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 200 g färsk röd tonfisk
  • 1 dl kallpressad ”virgin” olivolja
  • 2 st lime, 1 citron
  • 1 st zucchini, ca 150 g
  • Medelhavskrydda ”Vegeta”, eller grillfiskkrydda
  • 50 g rivet hårt vitt bröd (eller ströbröd av vitt bröd
  • finhackad persilja
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 st finskuren vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Steg 1: Blanda det rivna brödet med finnhackad persilja, citronsaft och delvis saft av 1/2 lime. Tillsammans med 2 matskedar olivolja lite havsalt och Vegeta (grillfiskkrydda) mixa snabbt alltsammans i ca 30 sek. Den färska röda tunnfisken skall skäras i mycket tunna skivor. Helst skall man frysa tunnfisken i ca 30 min eller 1 timme så att det går lättare att skära i tunna skivor. 2 st tunna skivor per portion är lagom. Badda skivorna i det mixade ströbrödet och låt dem vila i kylskåpet i en timme före serveringen.
  2. Steg 2: Skär zucchinin i 2 mm tunna skivor för garneringen. Grilla skivorna på båda sidor i en räfflad stekpanna utan fett. Lägg det ribbfärgade skivorna i en lång plattallrik krydda dem med olivolja pressad eller tunnskuren vitlök finnskuren färsk basilika, kryddsalt eller lite Vegeta samt lite citronsaft.
  3. Steg 3: Servera tunnfiskskivorna i mitten av tallriken gärna med tunna citronskivor under. Lägg den marinerade zucchini skivorna (4-5 st) i spiral och mellan dem tunna skivor av lime eller andra citrusfrukter så att tallriken blir färgstark och aptitlig. Toppa alltsammans med men tunna stripes av olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept