Pastilla på pilgrimsmusslor

8

Du behöver

  • 20 st pilgrimsmusslor
  • 1 knippe koriander, hackad
  • 1 st apelsinskal
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 st spansk röd pimento, finhackad
  • salt
  • 1 pkt filodeg
  • olivolja
  • blandad sallad
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 50 g pinjenötter
  • Vinägrett:
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja

Plommondressing:

  • 5 st torkade katrinplommon, hackade
  • 2 dl rött vin
  • en skvätt plommonbrännvin
  • 1 st pimento, hackad
  • 2 msk vinägrett

Gör så här

  1. Blanda koriander, apelsinskal, kardemumma, pimento och salt.
  2. Grovhacka 4 pilgrimsmusslor, även korallen (rommen). Blanda pilgrimshacket och korianderblandningen till en färs och ställ det åt sidan.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  4. Fördela pilgrimsfärsen och resterande pilgrimsmusslor på 8 degplattor. Rulla ihop och stek dem gyllenbruna i olivolja i 5-8 minuter.
  5. Smaksätt salladsblandningen med lite vinägrett och chalottenlök. Fördela salladen på tallrikarna.
  6. Koka katrinplommonen i vinet i 5 minuter. Smaksätt med en skvätt plommonbrännvin, pimento och 2 msk vinägrett. Ljumma upp och lägg den på tallriken tillsammans med salladen.
  7. Dela pastillarullen på längden och lägg halvorna på var sin sida om salladen. Skeda vinägrett runt om. Garnera med pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept