Gourmetkyckling

6

Du behöver

  • 3 små djupfrysta kycklingar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 kvistar färsk dragon
  • 3 krm malen svartpeppar
  • salt
  • 3 msk vitlökspulver

Portvinssky:

  • 180 g smör
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 ¾ dl portvin

Du behöver också:

  • bindgarn

Gör så här

  1. 1.
  2. Värm ugnen till 200°. Repa bladen av dragonkvistarna och hacka 1 msk till portvinsskyn. Skala vitlöskslyftorna och fyll kycklingarna med vardera 1 vitlöksklyfta, dragon, salt och svartpeppar. Gnid in kycklingarna med vitlökspulver och bind ihop benen. Klipp av yttersta vingspetsarna.
  3. 2.
  4. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt portvinet och dragonen. Hetta upp blandningen ordentligt.
  5. 2.
  6. Lägg kycklingarna i en smord långpanna och häll över portvinssåsen. Stek kycklingarna i ca 1 timme eller till en innertemperatur på 80°. Ös några gånger med portvinsskyn. Kycklingarna ska vara väl brynta och lårbenet ska lossna lätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept