Försommarsoppa

Försommarsoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Försommarsoppa

10 ingredienser

Körvel är en örtkrydda som odlats i Sverige i århundraden. Runt gamla herrgårdar kan man på hitta vild körvel på våren. Soppan är god tillsammans med nybakat örtbröd.

Ingredienser

portioner
  • 75 g smör
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • 1 stjälk libbsticka, späd
  • ev 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 muskot
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe körvelblad
  • 1,5 l hönsbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta. Tillsätt persilja, hackad libbsticka och eventuellt vitlök. Krydda med salt, peppar och lite muskot.
  2. Hacka körvel, lägg i grytan. Rör om väl, låt puttra ett par min.
  3. Slå i buljongen, lite i taget. Låt soppan sjuda 10 min.
  4. Tag soppan av värmen. Rör ned den uppvispade grädden strax innan serveringen.