Försommarsoppa

Försommarsoppa
Foto: TV4

Körvel är en örtkrydda som odlats i Sverige i århundraden. Runt gamla herrgårdar kan man på hitta vild körvel på våren. Soppan är god tillsammans med nybakat örtbröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • 1 stjälk libbsticka, späd
  • ev 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 muskot
  • salt och peppar
  • 1 knippa körvelblad
  • 1,5 liter hönsbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta. Tillsätt persilja, hackad libbsticka och eventuellt vitlök. Krydda med salt, peppar och lite muskot.
  2. Hacka körvel, lägg i grytan. Rör om väl, låt puttra ett par min.
  3. Slå i buljongen, lite i taget. Låt soppan sjuda 10 min.
  4. Tag soppan av värmen. Rör ned den uppvispade grädden strax innan serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept