Försommarsallad

Försommarsallad
Foto: TV4

Ta vara på vårens och försommarens primörer! Här bjuder vi dem i en generös varm sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 huvud romanesco
  • 10 st vit sparris, späd
  • 50 g haricots verts, färska
  • 50 g sockerärtor, färska
  • 1 st salladslök
  • Dressing:
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och vitpeppar, malen

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman gräddfil och majonnäs. Rör ner senap, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  2. Ansa grönsakerna. Bryt romanescon i buketter. Skala eventuellt morötterna och sparrisen. Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Varva grönsakerna i en stor serveringsskål. Bjud dressingen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept