Förrättssandwich med lax, räkor och rom

Förrättssandwich med lax, räkor och rom
Foto: TV4

Den här eleganta förrätten har allt det goda från havet, lax räkor och rom. Bjud den som inledning till middagen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd
  • 12 räkor
  • 2 skivor rökt lax
  • 1 hårdkokt ägg
  • 50 g löjrom
  • bordsmargarin
  • 4 sallatsblad
  • 4 citronklyftor
  • 2 körbärstomater
  • några dillvippor
  • några strån gräslök
  • 4 msk majonnäs

Gör så här

  1. Skala räkorna och ägget. Dela laxskivorna på längden. Skär citronen i klyftor. Skär ägget i fyra klyftor. Dela körsbärstomaterna. Bre brödskivorna med bordsmargarin och skär bort kanterna.
  2. Arrangera pålägget vackert på brödskivorna. Lägg ett sallatsblad och en äggklyfta på varje brödbit. Skeda på rommen. Lägg räkorna ovanpå ägget. Snurra laxskivorna till rosor och lägg på.
  3. Dekorera med citron, körsbärstomat, dill och gräslök. Avsluta med att spritsa på majonnäs. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept