Förrättssallad med tonfisk och sardellfilé

Förrättssallad med tonfisk och sardellfilé
Foto: TV4

Något salt kan passa bra som inledning till en måltid. Här en liten, fräsch sallad med tonfisk och sardeller.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk tonfisk
  • 4 sardellfiléer
  • 2 msk kapris
  • 1 tomat
  • 200 g haricot verts
  • 8 svarta oliver
  • 0,5 purjolök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 sallatsblad
  • Dressing:
  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Blanda salt, peppar och vinäger i en skål. Vispa ner oljan.
  2. Koka haricots vertsen och spola av dem med kallt vatten. Skiva tomaten i halvmånar och ta bort kärnorna. Ansa och skiva purjon. Skala och skär äggen i klyftor.
  3. Fördela sallat, bönor och tomater på fyra assietter och droppa över dressingen. Lägg på tonfisken och toppa med en rullad sardellfilé fylld med kapris. Skär äggen i klyftor och garnera med ägg, oliver och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept