Förrättssallad med spenat och avokado

Förrättssallad med spenat och avokado
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Förrättssallad med spenat och avokado

7 ingredienser

Inled måltiden med en trevlig sallad. Denna är färgrik och välsmakande. Använd kokta bönor från burk.

Ingredienser

portioner
  • 100 g färsk spenat
  • 0,5 friséesallat, huvud
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1,5 dl kokta röda bönor
  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Skölj spenat och sallat. Klappa torr mellan handdukar. Täck ett stort fat med bladen. Fyll på med skivade tomater och rödlök i tunna klyftor. Strö över salt.
  2. Dela avokadon och skeda ur ganska små bitar och lägg dem på salladen. Pressa den ena limefrukten över avokadon.
  3. Strö bönorna över salladsfatet och lägg till sist på tunna skivor lime.