Förrättssallad med kycklingfilé, apelsin och avokado

Förrättssallad med kycklingfilé, apelsin och avokado
Foto: TV4

Denna läckra lilla förrättssallad har mycket smak av orienten. Den blir en perfekt inledning på en god middag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora kycklingfiléer
  • salt och malen svartpeppar
  • 20 svarta oliver
  • 1 apelsin
  • 1 avokado
  • 0,5 rödlök
  • gröna sallatsblad
  • Dressing:
  • 4 msk pressad limesaft
  • 2 droppar tabasco
  • 2 tsk honung
  • 3 cl torr sherry
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop olja, sherry och honung. Pressa ner saften ur limen och droppa i två droppar tabasco, hacka persiljan och blanda ner.
  2. Banka ut kycklingfiléerna och grilla dem ca 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Strimla den röda löken, skala apelsinen och skär ut filéer. Skala avokadon, ta ut kärnan och skär fruktköttet i strimlor.
  3. Fördela sallatsbladen på fyra assietter. Lägg oliver, apelsinfiléer och avokado i mitten. Skiva kycklingfiléerna och lägg upp, dekorera med lökstrimlorna och ringla över dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept