Förrättssallad med kyckling och sweet chili-dressing

Förrättssallad med kyckling och sweet chili-dressing
Foto: TV4

Den hemlagade chilidressingen med smak av både lime och ingefära ger salladen dess thai-karaktär. En både smal och nyttig sallad att servera som förrätt. Om du dubblerar receptet blir det en mättande lunchsallad.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 8 minimajs
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 100 g sockerärter
  • 100 g broccoli
  • 1 rödlök
  • vatten till kokning
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 tsk thailändsk fisksås

Chilidressing:

  • 0,5 dl sweetchili-sås
  • 1 tsk hackad färsk ingefära
  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk hackad färsk koriander
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Häll vatten, ingefära och fisksås i en kastrull och koka upp blandningen. Skär kycklingen i tunna skivor och koka dem några minuter under svag värme, rör om då och då. Häll av vätskan och låt kycklingen svalna.
  2. Sås: Rör ihop chilisås, limesaft och olja, krydda med ingefära, koriander, salt och peppar.
  3. Strimla paprikan, skär broccolin i buketter och skala och skiva löken. Koka minimajs, paprika, sockerärter och broccoli hastigt i lättsaltat vatten. Lägg upp grönsakerna på en tallrik, toppa med rödlök. Lägg upp kycklingen och häll över chilidressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept