Förrättssallad med bräckt lax

Förrättssallad med bräckt lax
Foto: TV4

Sommarsallad med bräckt lax är en klassiker. Det här receptet blir en förrätt, men dubblerar du kan salladen serveras som huvudmål. Du kan också använda gravad lax.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g färsk skivad lax
  • 8 körsbärstomater
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 20 sallatsblad, gärna olika sorter
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 knippa rädisor
  • 0,33 slanggurka
  • Vinägrett:
  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk vinäger
  • salt och malen vitpeppar
  • Till garnering:
  • 1 citron
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Skölj grönsakerna, slunga sallatsbladen torra. Strimla gurkan, skär tomaterna i halvor, skär champinjoner och rädisor i skivor och bryt blomkålen i små, små buketter.
  2. Vinägrett: Blanda ihop salt, peppar och vinäger, rör ner oljan.
  3. Blanda alla grönsaker och stänk över dressingen. Bräck laxskivorna hastigt i het panna och lägg den överst på salladen, garnera med dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept