Förrättssallad med avokado och halloumi

Förrättssallad med avokado och halloumi
Foto: TV4

Halloumi är en ost som ofta serveras på Cypern. Den är perfekt att steka eftersom den håller sin struktur utan att smälta. En salt liten munsbit före middagen.

17 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g halloumi
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 krm malen svartpeppar
  • 2 avokador
  • 250 g sallatsblad; lollo rosso, frisée och rosé
  • 0,5 röd paprika
  • Dressing:
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman olivolja och citronsaft. Pressa ner vitlöken och krydda med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
  2. Skölj sallaten och ansa och strimla paprikan. Dela avokadorna, ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Blanda samman sallatsblad och avokado och fördela blandningen på fyra assietter.
  3. Skiva halloumin och skär gärna skivorna diagonalt. Blanda samman vetemjöl och svartpeppar och panera ostskivorna. Salt behövs inte, osten har tillräckligt med sälta. Stek skivorna varsamt i olja och lägg ovanpå salladen. Dekorera med paprikastrimlor och droppa över dressingen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept