Förrättsmacka med lax och räkor

Förrättsmacka med lax och räkor
Foto: TV4

En liten smörgås som passar att servera som förrätt. Denna fungerar bra om själva huvudrätten inte är så mastig, eftersom stuvningen mättar bra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor fullkornsbröd
  • bordsmargarin
  • 200 g rökt lax i bit
  • 250 g räkor med skal

Stuvning:

  • 3 msk smör
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • färsk körvel
  • dill

Gör så här

  1. Smält smöret till stuvningen och rör ner mjölet. Spä med grädden under omrörning och låt puttra på mycket svag värme i 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala räkorna och skär laxen i tärningar. Spar några räkor till garnering och vänd ner resten av räkorna och laxtärningarna i stuvningen.
  3. Bre brödskivorna med bordsmargarin och lägg upp på fyra assietter. Fördela stuvningen på brödskivorna och dekorera med räkor, dill och körvel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept