Laxsnurror med wasabi på rågbröd

1h 15 min
4
Laxsnurror med wasabi på rågbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Smakrika små rullar med lax och wasabi ser både fina ut och smakar gott på skivor av mörkt rågbröd.

22 december 2008
Visa mer
1h 15 min
4

Du behöver

  • 4 skivor rågbröd
  • 200 g färsk lax i tunna skivor
  • 200 g kesella
  • 1 msk wasabi
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär varje brödskiva i fyra delar.
  2. Lägg ut laxskivorna tätt på plastfolie. Blanda kesella och wasabi, salta och peppra.
  3. Bred på röran på laxen och strö över gräslök.
  4. Rulla ihop laxen hårt till en rulle och lägg den i frysen cirka 1 timme, så att den blir lätt att skära.
  5. Skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på bröden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept