Pinjenötsbiffar med fetacrème

Pinjenötsbiffar med fetacrème
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Pinjenötsbiffar med fetacrème

21 ingredienser

Servera pinjenötsbiffarna med fetacrème och rostade grönsaker och du har en nyttig och bra måltid.

Ingredienser

portioner

Biffar och grönsaker

  • 600 g nötfärs
  • 0,5 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 5 soltorkade tomater, i olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 1 zucchini (liten)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • 1 tsk torkad basilika

Fetacrème

  • 200 g fetaost
  • 1 förp lätt crème fraîche [2 dl]
  • 0,5 kruka basilika
  • 4 soltorkade tomater, i olja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Biffar och grönsaker

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål.
  3. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen.
  4. Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.
  5. Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt.
  6. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika.
  7. Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.

Fetacrème

  1. Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål.
  2. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.