Linssallad med starka korvar

Linssallad med starka korvar
Foto: Malte Danielsson
Från Förkväll

En färgstark sallad med olika linser. Självklart kan du ta de du har hemma.

26 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl gula linser
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl svarta linser
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk röd pesto
  • 3 st tomater
  • 0,5 dl hackad färsk bladpersilja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 80 g ruccolasallad, ca
  • 350 g starka, gärna små korvar med hög kötthalt

Gör så här

  1. Koka linserna var för sig enligt anvisningen på paketet.
  2. Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
  3. Finhacka vitlök och rödlök och blanda ner i linserna.
  4. Häll på olivolja och pesto och blanda om.
  5. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssalladen.
  8. Dela vid behov korven i bitar och hetta upp en stekpanna med olja.
  9. Bryn korven runt om i några minuter.
  10. Lägg upp korven över salladen och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept