Viltbiffar med lingonsås

30 min
4

Viltbiffar är underbart smakrika och robusta, här med gräddfil för att färsen ska bli saftig och lättarbetad. Servera med den gräddiga lingonsåsen som görs direkt i stekpannan så blir det succé.

15 november 2007
30 min
4

Du behöver

  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk finhackad eller riven lök
  • smör till stekning
  • 2,5 dl Kelda gräddsås
  • 0,5 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägget, enbären, gräddfilen och den finhackade löken. Krydda med salt, peppar och timjan. Forma till 8 små biffar. Stek dem i smör i en stor stekpanna 4-5 minuter på varje sida.
  2. Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. Låt allt koka någon minut. Strö eventuellt över lite färsk timjan. Servera biffarna med kokt potatis och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept