Viltbiffar med lingonsås

30 min
4
Från Förkväll

Viltbiffar är underbart smakrika och robusta, här med gräddfil för att färsen ska bli saftig och lättarbetad. Servera med den gräddiga lingonsåsen som görs direkt i stekpannan så blir det succé.

15 november 2007
30 min
4

Du behöver

  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk finhackad eller riven lök
  • smör till stekning
  • 2,5 dl Kelda gräddsås
  • 0,5 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägget, enbären, gräddfilen och den finhackade löken. Krydda med salt, peppar och timjan. Forma till 8 små biffar. Stek dem i smör i en stor stekpanna 4-5 minuter på varje sida.
  2. Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. Låt allt koka någon minut. Strö eventuellt över lite färsk timjan. Servera biffarna med kokt potatis och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept