Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
25 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Äggsås

  • 1 ägg
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Kokt torsk

  • 5 dl fiskbuljong
  • 600 g torskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Äggsås
    Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  3. Kokt torsk
    Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
  4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  5. Vid servering
    Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept