Kokt torsk med äggsås

25 min
4
Kokt torsk med äggsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
25 min
4

Du behöver

Äggsås

  • 1 ägg
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Kokt torsk

  • 5 dl fiskbuljong
  • 600 g torskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Äggsås
    Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  3. Kokt torsk
    Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
  4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  5. Vid servering
    Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept