Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Kokt torsk med äggsås

9 ingredienser

25 min

Kokt torsk med äggsås, ett snabblagat middagsrecept med fisk som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddagen. En riktig klassiker som alltid är lika populär.

Ingredienser

portioner

Äggsås

  • 1 ägg
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Kokt torsk

  • 5 dl fiskbuljong, utspädd
  • 600 g torskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

Äggsås

  1. Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.

Kokt torsk

  1. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
  2. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.

Vid servering

  1. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.