Rigatoni med lammfärs

Rigatoni med lammfärs
Foto: TV4
Från Förkväll

En god köttfärssås på lammfärs. /Monika Ahlberg

Magnus Svenssons vintips
Redfin Shiraz Cabernet Sauvignon
- Artikelnummer 6832 - 69 kr
Ett medelfylligt vin med viss mognadskaraktär. Inslag av fat och mörka bär. Passar utmärkt till grillade kötträtter från nötkreatur samt fläsk. Passar givetvis även till höstens grytor av det elegantare slaget.

Montecillo Crianza - Artikelnummer 2643 - 79 kr
Ganska stor doft, komplex och fruktig med inslag av röda frukter, kryddor och cederträ. Smaken är medelfyllig med bra frukt, elegant fatkaraktär och lång finessrik eftersmak. Till medelkraftiga köttanrättningar och utvalda ostar.

Chakana Malbec-Syrah 3L - Artikelnummer 6554 - 199 kr
Generös fruktig karaktär av mörka körsbär, plommon och björnbär, samt tydligt kryddiga toner av lakrits och peppar. Vinet passar ypperligt som "allroundvin" samt till bufféer där många smaker kombineras.

Se Monika laga lammfärsbiffarna


19 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st rödlök, stor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 500 g lammfärs
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak
  • 3 kvistar rosmarin, repade och fint hackade
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 pkt krossade tomater, 500 g
  • 1 st hönsbuljongtärning eller en skvätt fond
  • 400 g rigatoni pasta

Till servering

  • 100 g fetaost
  • 1 påse ruccolasallad, ca 70 g

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Stek den mjuk i olivolja i en panna på inte alltför hög värme.
  3. Tillsätt lammfärs, hackad rosmarin, fänkål, flingsalt och nymalen svartpeppar.
  4. Rör om och låt steka ca 5 minuter eller tills färsen är genomstekt.
  5. Häll på tomaterna och buljongtärningen.
  6. Låt småkoka i ca 15 minuter.
  7. Koka pastan enligt anvisning.
  8. Häll av och häll upp den i en skål.
  9. Häll över lammfärssåsen, smula över fetaosten och servera med ruccolasalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept