Pytt Bellman

Pytt Bellman
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g restkött (Korv, isterband, julskinkan, stek etc.)
  • 800 g potatis (skuren i tärningar, urvattnad och lättångad)
  • 3 st gula lökar
  • matolja, smör
  • 1 dl kalvfond
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • Worcestershiresås
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 4 st äggulor
  • kruspersilja
  • chilisås
  • HP-sås
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skär köttet och potatisen i mindre träningar. Hacka löken fint.
  2. Bryn löken på låg värme. Lägg åt sidan.
  3. Stek potatisen gyllenbrun, lägg åt sidan.
  4. Stek köttet på medelvärme i olja. Sänk värmen något och tillsätt löken och potatisen, Stänk över lite Worshestershiresås.
  5. Tillsätt matlagningsgrädden, ansjovisen, kalvfonden och låt allt koka samman. Servera omgående med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept