Nudelsallad med räkor och ingefära

4

Du behöver

  • 0,5 kg räkor (frysta funkar, spar skalet)
  • 1 msk matolja
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g torkade äggnudlar, blötlagda i ljummet vatten
  • 3 st morötter, tunt skurna, gärna på mandolin
  • 1 st purjolök, det vita, tunt skuret
  • 6 st champinjoner, tunt skurna
  • 100 g sockerärtor, tunt skurna
  • 1 st röd chili, tunt skuren
  • 1 st röd paprika, tunt skuren
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 st lime, skalet och saften
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 ask färsk koriander
  • 1 ask färsk citronmeliss
  • 1 msk ostronsås

Till servering

  • 1-2 st lime

Gör så här

  1. Stek räkskalen gyllenbruna i matoljan.
  2. Slå på vatten, koka i 20 minuter.
  3. Sila i en ny kastrull.
  4. Lägg i den hackade vitlöken och koka till 1 deciliter återstår.
  5. Blanda samtliga ingredienser, smaksätt med ostronsås och eventuellt lite limejuice och salt.
  6. Garnera med en limeklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept