Mexikansk biffsallad

Från Förkväll

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans Mexikanska biffsallad.

Här hittar du Maries

Wraps med varm lövbiffssallad

.

20 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor lövbiff à 100g
  • 1 tsk tacomix
  • 1 msk matolja
  • 2 st tortilla bröd nedskurna i småbitar
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk matolja
  • Salt, efter smak
  • 50 g getost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 st huvudsallad (sköljt och plockat)
  • 1 påse bladspenat (sköljd)
  • 1 dl nedskuren peperoni
  • 12 st champinjoner, skurna i bitar
  • 1 st pakrika, skuren i bitar
  • 1 näve finstrimlande sockerärter
  • 1 st lime i 4 klyftor

Gör så här

  1. Vid serveringsögonblicket, stek köttet i en jättehet panna.
  2. Fritera tacobröden gyllenbruna i matoljan.
  3. Addera den finhackade vitlöken den sistan minuten.
  4. Salta lätt och lägg på riktigt med papper så att överblivet fett absorberas.
  5. Mosa getosten i med gaffel i en skål.
  6. Blanda i yoghurt, finhackad vitlök, chili och olivolja.
  7. Lägg upp!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept