Chilibiffar med rotfruktscreme och marinerad rödbetssallad

Från Förkväll

Chilibiffar med rotfruktscreme och marinerad rödbetssallad. Johans originalrecept och i tipsrutan hittar du dietisten Susanne Gustavssons kommentarer.

Dietist Susannes kommenter
Wow kan jag bara säga! Johan gjorde ett kanonjobb med ingredienserna och det blev ett mycket hälsosamt recept. Det smakade fantastiskt och det blev en underbar mix av smaker i munnen! Detta måste tillagas!

Lycka till och smaklig måltid!
/Susanne

13 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

Chilibiffar

  • 600 g nötfärs 15%
  • 1 st stor gul lök som finhackas och smörsteks
  • 1 st chilipeppar, finhackad
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st buljongtärning (kalvbuljong)
  • 1 dl vatten
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Rotfruktscreme

  • 3 st morrötter, skalade och nedskurna
  • 1 st liten kålrot, skalad och nedskuren
  • 2 st palsternackor, skalade och nedskurna
  • 300 g jordärtskockor
  • 0,5 dl mjölk
  • 50 g smör

Rödbetssallad

  • 3 st stora rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl citron, saften
  • Salt

Övrigt

  • 6 st potatisar, skurna i 1 cm tärningar
  • 2 nävar champinjoner, skurna i kvartar
  • 1 st rödlök, skuren i båtar
  • 1 näve kruspersilja
  • 1 st citron
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Chilibiffar
    Koka upp vattnet och lägg i buljongen.
  2. Häll i en bunke och låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser till chilibiffen i bunken, smaka av med salt och peppar.
  4. Forma blandningen till 8 små biffar.
  5. Stek dem i 3 minuter på medelvärme i lite smör.
  6. Rotfruktscreme
    Koka rotfrukterna i saltat vatten tills allt är riktigt mjukt.
  7. Mixa dem i en mixer med mjölken och smöret.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Övrigt Stek potatisbitarna och champinjonerna för sig tillsätt salt och peppar.
  10. Blanda sedan samman och stek potatisen och champinjonerna med rödlöken sista 3 minuterarna.
  11. Rödbetssallad
    Råriv rödbetorna.
  12. Blanda med olivolja, citronsaft och salt.
  13. Servera omgående med crème fraiche, citroncest (rivet citronskal) och den hackade persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept