Färsspett med koriander och mango

Färsspett med koriander och mango
Foto: TV4
4

Du behöver

Spett

  • 500 g blandfärs, 70/30 fläsk/nöt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st äggulor
  • 1 msk mald ingefära
  • 0,5 knippe färsk koriander
  • 2 msk sesasmolja
  • 1 msk soja
  • 2 st salladslökar
  • 2 msk farinsocker

Sallad

  • 1 st silverlök, skalad
  • 1 st mogen mango, skalad
  • 1 st morot, skalad
  • 1 ask shizoukrasse
  • 0,5 knippe gräslök
  • Sesamfrö svarta och vita
  • 50 g salladskott

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk schirassa sås
  • salt

Gör så här

  1. Spett
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i smör och farinsocker.
  4. Låt svalna.
  5. Skär salladslök och koriander fint.
  6. Blanda samman alla ingredienser.
  7. Forma spett och baka i ugn ca tio minuter.
  8. Vid servering
    Trä igenom ett stål eller trä spett.
  9. Sallad
    Skiva silverlök tunt på mandolin och lägg i iskallt vatten.
  10. Skär mango i tärningar.
  11. Skär moroten i tunna strimlor och lägg i kallt vatten.
  12. Rosta sesamfrö i ugn på 225 grader i ca 5-7 minuter.
  13. Skär gräslök fint och blanda med rostade sesamfrö.
  14. Skölj salladen.
  15. Sås
    Blanda samman och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept