Cappellini med köttbullar och tomatsås

50 min
4
Cappellini med köttbullar och tomatsås
Foto: Barilla
Från Förkväll

Cappellini con polpette di carne all’Americana, spagetti med köttbullar i tomatsås.

Om du har tid, kan du laga tomatsåsen själv. Receptet ger en stor sats. Det som blir över efter du använt de 4 deciliter som behövs till den här rätten kan du frysa in. Har du inte lika mycket tid går det alldeles utmärkt att använda en färdig tomatsås!

6 april 2010
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 400 g tomatsås, hemgjord eller färdigköpt
  • 1 dl vatten

Köttbullar

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk hackad persilja
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g inkråm från vitt bröd
  • 1 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 0,5 dl olivolja till stekning

Tomatsås

  • 2 st morötter
  • 250 g rotselleri
  • 2 st gula lökar
  • 2 dl olivolja
  • 1600 g hela skalade burktomater
  • 300 g tomatpuré
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Köttbullar
    Blanda bröd och mjölk.
  2. Blanda ihop ingredienserna i en skål.
  3. Ställ in i kylen 30-60 minuter.
  4. Rulla köttbullarna.
  5. Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna på hög värme tills de får fin stekyta.
  6. Sänk värmen något och stek tills de är genomstekta.
  7. Tomatsås
    Skala och skär morötter, rotselleri och lökar i grova bitar.
  8. Värm olivoljan i en stor kastrull, och bryn de skurna grönsakerna tills de är gyllenbruna.
  9. Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten och salt.
  10. Låt såsen koka ner till hälften.
  11. Mixa med stavmixer.
  12. Smaka av och salta vid behov.
  13. Vid servering
    Häll på tomatsås och vatten i stekpannan och låt koka ihop.
  14. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  15. Blanda ihop och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept