Polpette al Sugo - köttbullar i tomatsås

Polpette al Sugo - köttbullar i tomatsås
Foto: TV4
Från Förkväll

Polpette al Sugo Anna Marias och Eddies köttbullar i tomatsås. Pasta fresca e polpette är enkelt och vardags mat som alla kan göra. Bra blandning mellan italienska och svenska köket. Bra sätt att umgås med hela familjen under helgen. /Eddie & Anna Maria

Häll en del av såsen i en kastrull, blanda med färsk kokt pasta, riv parmesanost på pastan och servera genast.

Köttbullar kan serveras tillsammans med pasta som i ”Lady & Lufsen” eller som vi gör i Italien, vi äter först pasta med sås och sen som huvudrätt ”polpette”, köttbullar.

Här hittar du Anna Maria och Eddies

Hemgjorda pasta


22 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

Köttbullar

  • 5 hg nötfärs
  • 100 g dagsgammalt vitt bröd
  • En frukostskål mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 knippa bladpersilja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 100 g parmesanost, Parmigiano Reggiano

Tomatsås

  • 800 g italienska krossade tomater
  • 1 dl olivolja, extra virgin
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • Parmesanost (jag tar med parmesanostkanten)

Gör så här

  1. Köttbullar
    Blötlägg det gamla brödet i mjölken så att det blir mjukt.
  2. Färskriv parmesanosten.
  3. Sås
    Börja sen med såsen. Hacka löken, finhackad.
  4. Bryn löken gyllenbrun i olja.
  5. Tillsätt tomaterna, salt och parmesanostkanten.
  6. Låt puttra på svag värme.
  7. Köttbullar, forts Blanda köttfärsen med alla ingredienser och forma köttbullar med händerna i golfbollsstorlek.
  8. Lägg köttbullarna i den puttrande såsen.
  9. Låt puttra på svag värme i 40 minuter ungefär, då är köttbullarna klara.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept