Från Förkväll

Marängtårta med färsk frukt och bär

Marängtårta med färsk frukt och bär
Foto: TV4

Du behöver

Garnering

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl vaniljkesella
  • florsocker
  • Färsk frukt och bär
  • passionsfrukt
  • Citronmelliss, ett par blad

Marängbotten

  • 5 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Marängbotten
    Värm ugnen till 225 grader.
  2. Vispa äggvitorna och sockret till styvt skum, skummet ska bli så styvt att du kan vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ur.
  3. Strö sedan ner kakaon i bunken och rör om försiktigt så att marängen blir fint marmorerad.
  4. Bred ut smeten i en cirkel på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.
  5. Stäng av värmen efter 2 minuter och låt marängen stå kvar i ugnen tills ugnen kallnat. Det brukar ta 1 timme ungefär.
  6. Låt sedan marängen svalna helt.
  7. Garnering
    Vispa grädden så att den blir fast.
  8. Blanda sedan ner vaniljkesellan.
  9. Bred sedan ut blandningen på marängbottnen.
  10. Garnera tårtan med den färska frukten och bären precis så som du vill. Det blir lika vackert om du gör ett vackert mönster eller bara blandar allt.
  11. Garnera sedan med ett par blad citronmeliss och pudra florsocker över hela tårtan. MUMS!!!! Klart för servering, servera gärna på ett stort vackert fat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept