Varm Choklad Ezpeziale

Varm Choklad Ezpeziale
Foto: Jenny Grimsgård
Från Förkväll

Ärligt talat, finns det något smaskigare än riktigt god varm choklad med vispad grädde? Och denna varma choklad är chokladernas choklad. /Anette & Emma

20 oktober 2010
Visa mer
1

Du behöver

  • 2 msk kakao (eller chokladflingor om du vill lyxa till det ordentligt)
  • 1 nypa kanel, ca 0.5 krm
  • 1 nypa kardemumma, ca 0.5 krm
  • 1 liten nypa vaniljsocker, ca 0.25 krm
  • 1 lika liten nypa chilipulver
  • 1 litet riv från en muskotnöt
  • 1 lite större nypa muskovadosocker
  • 2-3 dl mjölk

Extra extra

  • Lite vispad grädde
  • 1 skvätt rom (endast för vuxna!)

Gör så här

  1. Häll de torra ingredienserna i mjölken och vispa (vissla gärna också för det blir roligare då) medan du värmer chokladmjölken.
  2. Häll upp den rykande varm i en kopp.
  3. Om du vill serverar du den varma chokladen med en klick grädde.
  4. Om du är riktigt frusen (eller bara riktigt sugen) och vuxen tar du även en skvätt rom.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept