Tomat- och chilisylt

Tomat- och chilisylt
Foto: TV4
Från Förkväll

Man kan få för sig att sylt är svårt. Fel, fel, fel som Brasse säger. Det är busenkelt, bara att lägga allt i en gryta och koka! /Husmorsorna

Sluka sylten med pepparkaka och chèvre.

Vill du baka egna pepparkakor, prova Husmorsornas

Mirakelgoda (och snabba!) pepparkakor

.

Häll upp sylten i en fin burk, gör en personlig etiektt och ge bort den när du ska på glöggfest eller i julklapp! Vill du kan du lägga den i en korg med pepparkakor och en bit chèvre, kanske även en glögg, presenten blir en succé!

Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck


Anettes kokoskola


CakePops på mjuk pepparkaka


CakePops på saffrans-/apelsinkaka


Marmorerade marshmallows


Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor


6 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 250 g tomater i bitar
  • 2 st röda chilis, finhackade (utan frön)
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 30 g russin
  • 2 cm skalad och hackad färsk ingefära
  • 100 g råsocker
  • 50 g syltsocker
  • 0,5 dl balsamvinäger

Gör så här

  1. Ner med alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt sylten småkoka i ca 30 minuter tills den blir lagom perfekt tjock.
  3. Häll upp den på en burk och låt den svalna.
  4. Sluka den med pepparkaka och chèvre. Voilá!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept