Pepparkakor, mirakelgoda (och snabba!)

Pepparkakor, mirakelgoda (och snabba!)
Foto: Husmorsorna

Du behöver

Pepparkakor, grundrecept

  • 200 g ekologiskt rörsocker
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 1 st ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk sirap
  • 3 tsk kardemumma
  • 3 tsk kanel
  • 400 g vetemjöl

Gör så här

  1. Pepparkakor, grundrecept
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop socker och smör till fluffig smet.
  3. Ägg och bikarbonat rör du ihop för sig också. Sen är det bara att blanda ihop hela alltet till en pepparkaksdeg och börja göra pepparkakor!
  4. Du behöver inga pepparkaksformar till pepparkakorna, bara rulla ihop små bollar, lägg var och en på ugnsplåten och platta till en liten pepparkaka.
  5. Degen är spröd så det går inte att göra några snygga pepparkakor. Men det spelar ingen roll, för ingen hinner se dem, de äts upp på stört, så sabla goda som de är…
  6. Sen in med pepparkaksplåten i ugnen i 5 minuter, eller precis tills dina pepparkakor får färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept