Marmorerade marshmallows

Marmorerade marshmallows
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Marmorerade marshmallows

8 ingredienser

Glöm alla marshmallows du ätit tidigare. De där arma stackarna i påsar direkt från fabrik. Nej, detta mina vänner, är en totalsinnlig upplevelse, för alla sinnen. Känslan, smaken och hur de ser ut. Toppklass! /Husmorsorna
Receptet finns med i Kärleksmums.

Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck

CakePops på mjuk pepparkaka

CakePops på saffrans-/apelsinkaka

Marmorerade marshmallows

Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor

Läs mer om

Kärleksmums

Ingredienser

Marshmallows

  • 10 gelatinblad
  • 3,75 dl vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (eller annan smaksättning som apelsinsaft+skal)
  • 2 äggvitor
  • 1 msk hushållsfärg (jag valde orange)

Puder

  • 4 msk majsstärkelse
  • 4 msk florsocker

Gör så här

Puder

  1. Sikta och blanda mjöl och florsocker i en separat skål.
  2. Ta fram en fyrkantig form som är ungefär 20x20 cm lägg i ett smörpapper och olja det ordentligt med rapsolja.
  3. Sikta ungefär hälften av pudret i botten av formen och ställ den åt sidan.

Marshmallows

  1. Lägg gelatinbladen i 1.25 dl vatten och låt stå.
  2. Häll 2.5 dl vatten i en kastrull och häll i sockret rör tills sockret löser upp sig.
  3. Låt sedan sockerlösningen koka ordentligt tills den blir 122 grader (låt ett lock ligga lite på sidan så att ångan rinner ned över kanterna igen, då bildas det inga kristaller i sockerlagen). Har du ingen termometer så låt lösningen koka i 10 minuter. Se till att den inte blir gyllene utan bara helt genomskinlig.
  4. Försiktigt nu! Häll i gelatinet och vattnet och rör om, det kommer att bubbla ordentligt.
  5. Blanda även i din smaksättning och ställ sockerlösningen åt sidan.
  6. Vispa äggvitan tills den bildar fina toppar.
  7. Nu skall du försiktigt blanda ned sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt. Det kan vara fifiigt att ha en kompis i det här läget.
  8. Vispa i 10 minuter till, för det är nu du ser till att marshmallowsen får rätt fluff.
  9. Häll upp smeten i den fyrkantiga formen och droppa några fina droppar karamellfärg på toppen.
  10. Tag en gaffel och dra färgen till marmormönster och sikta sedan försiktigt lite puder på toppen.
  11. Låt stelna ett tag och skär sedan i fina fyrkanter.