Kokostoppar the Husmorsornas way

Från Förkväll
Jul

Kokostoppar är totalt supergott. Och nu i jultider kan du jula till dem lite, eller spetsa till dem, beroende på vilken av dessa du väljer... Emma Hamberg

Ja, sedan kan vi göra lite sköna karibiska kokostoppar, äta och tänka på alla dem som åkt utomlands nu över jul. Antingen kan vi tycka synd om dem eller drömma oss bort till dem, don efter person! Gott är det hur som helst.

17 december 2010
Visa mer

Du behöver

Saffranstopp i chokladdopp

  • 200 g kokosflingor
  • 60 g smör, smält
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 pkt saffran á 0.5 g

Topping

  • 400 g mörk choklad, smält
  • Aningens salt
  • 400 g choklad
  • 2 st lime, rivet skal
  • Några skvättar rom
  • Något snyggt strössel

Karibiska kokostoppar

  • Kokosflingor, smör, ägg och socker som ovan
  • 2 st lime, rivet skal
  • 2-4 msk ljus rom, beroende på hur rom-älskande du är

Gör så här

  1. Saffranstopp
    Börja med kokostopparna! Sätt på ugnen, 175 grader är finfint.
  2. Blanda äggen och socker lugnt och fint.
  3. Ner med kokos, smält smör och saffran, rör om en aning och låt stå ca 10 minuter.
  4. Sådärja! Nu är det bara att forma små eller stora kokostoppar.
  5. Kör in dem i ugnen, där kan de få gotta sig i ca 10 minuter.
  6. Topping
    Under tiden smälter du chokladen i vattenbad, saltar lite och eventuellt häller du i en liten skvätt grädde för att mjuka upp det hela.
  7. Doppa sedan kokostopparnas botten i chokladen.
  8. Låt stå svalt en stund och ät!
  9. Karibiska kokostoppar
    Börja med kokostopparna här också! Sätt på ugnen, 175 grader är finfint.
  10. Blanda äggen och socker lugnt och fint.
  11. Ner med kokos, smält smör, lime och rom.
  12. Rör om en aning och låt stå ca 10 minuter.
  13. Sådärja! Nu är det bara att forma små eller stora kokostoppar.
  14. Kör in dem i ugnen, där kan du få gotta sig i ca 10 minuter.
  15. Topping
    Under tiden smälter du chokladen i vattenbad, kryddar med lime och rom, eventuellt häller du i en liten skvätt grädde för att mjuka upp det hela.
  16. Doppa sedan kokostopparnas topp i chokladen eller häll chokladen över topparna med en sked.
  17. Strössla lite och låt stå svalt en stund.
  18. Ät!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept