Inlagda päron med vispad grädde

Inlagda päron med vispad grädde
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Inlagda päron med vispad grädde

5 ingredienser

Bli inte rädd! Ja, man kan få för sig att det är svårt att lägga in frukt, men det är superenkelt och blir så gott och snyggt och du impar inte bara på dig själv, utan på alla. Så kör igång bara. /Emma

Ingredienser

  • 1,5-2 kg päron, skalade i klyftor
  • ca 1,5-2 l lingon
  • 8 dl strösocker
  • 7,5 dl vatten
  • 2 kanelstänger

Gör så här

  1. Koka upp lagen med socker, lingon och vatten.
  2. I med päronklyftorna.
  3. Låt dem sjuda i en halvtimma.
  4. Ta upp päronen och låt lagen koka ordentligt på egen hand ett tag.
  5. Antingen kan du sila bort lingonen eller ha dem kvar, det är kanske snyggare rent estetiskt utan, men smaskigt med.
  6. Ja, sedan lägger du päron och lag i snygg burk eller vad du nu har till hands!