CakePops på saffran- och apelsinkaka

Cakepops på mjuk pepparkaka
Foto: TV4
Från Förkväll
Jul

Gör din godaste sockerkaka, eller som Anette - dina TVÅ godaste juligaste sockerkakor. En underbar med saffran- och apelsinsmak, och den andra en saftig mjuk pepparkaka. När du är klar med din sockerkaka av valfri smak börjar du göra cakepops! /Husmorsorna

Här hittar du

Tant Harriets mjuka pepparkaka



Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck


Anettes kokoskola


CakePops på mjuk pepparkaka


Marmorerade marshmallows


Tomat- och chilisylt


Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor


6 december 2010
Visa mer

Du behöver

Saffran- och apelsinkaka

  • 225 g smör, mjukt
  • 2 dl fint strösocker
  • 2 dl ekologiskt råsocker
  • 4 st ägg, stora rumstempererade
  • 2 st apelsiner, rivet skal
  • 1 pkt saffran, 0.5 g
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl crème fraiche

CakePops

  • 150 g philadephiaost

Valfri topping, tex

  • mörk choklad
  • vit choklad
  • Hushållsfärg
  • 2-3 msk smör, ca
  • strössel

Gör så här

  1. Kaka
    Sätt på ugnen, 180 grader.
  2. Vispa smör och socker fluffigt och lätt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  4. Sikta mjölet med bakpulver och ställ det åt sidan.
  5. Nu blandar du crème fraiche med apelsinskal och saffran.
  6. Blanda ned det i smörfluffet.
  7. Rör sedan försiktigt ned mjölblandningen.
  8. Häll ned i en smord sockerkaksform och låt den gå i ugnen i ungefär 30- 40 minuter (tänk på att varje ugn har sin tid). Stick kakan med en sticka den skall vara fuktig men inte kladdig.
  9. CakePops
    Riv ned sockerkakorna i varsin skål och blanda smulorna med philadephiaost, så att du får en kletig massa.
  10. Rulla massan till kulor i valfri storlek.
  11. Stick ned en pinne i varje kula och ställ dem på en bricka.
  12. In i frysen med dem.
  13. Låt dem stå till sig i frysen medan du gör chokladdoppingen.
  14. Topping
    Jag använder riktigt mörk choklad och vit choklad som jag delvis färgade med röd hushållsfärg och blankade av med någon matsked smör, för att den skall bli riktigt blank och fin.
  15. Doppa ned dina CakePops i chokladen och se till att den har fått choklad på sig runtom.
  16. Doppa i snygga strössel och låt dem stelna.
  17. Sedan har du goda och fina smakbitar till kaffet eller glöggen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept