Cakepops på mjuk pepparkaka

Cakepops på mjuk pepparkaka
Foto: TV4
Från Förkväll

Gör din godaste sockerkaka, eller som Anette - dina TVÅ godaste juligaste sockerkakor. En underbar med saffran och apelsinsmak, och den andra en saftig mjuk pepparkaka. När du är klar med din sockerkaka av valfri smak börjar du göra cakepops! /Husmorsorna

Här hittar du

Tant Anettes saffrans- och apelsinkaka



Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck


Anettes kokoskola


CakePops på saffrans-/apelsinkaka


Marmorerade marshmallows


Tomat- och chilisylt


Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor


17 november 2011
Visa mer

Du behöver

Mjuk pepparkaka

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl brun farin
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 mks pepparkakskryddor
  • 0,5 dl lingonsylt
  • Ströbröd eller smulade pepparkakor
  • Vit kristyr, ev
  • Några frysta lingon, ev

Valfri topping, tex

  • mörk choklad
  • vit choklad
  • Hushållsfärg
  • 2-3 msk smör, ca
  • strössel

Gör så här

  1. Kaka
    Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Nu ska här vispas! Ägg och socker ska bli pösigt tillsammans.
  3. Sen häver du i smör, gräddfil, lingonsylt och kryddor, nice.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver lite för sig och vänd sedan försiktigt ned det i smeten.
  5. Ja, nu är det en ganska tjock tung smet men det är helt i sin ordning.
  6. Häll upp smeten i en bröad form (kan vara extra kul att bröa den med smulade pepparkakor) och låt den gotta sig i 30 minuter. Provstick kakan i mitten, den skall inte vara kladdig.
  7. Stjälp upp det lilla undret på en tallrik och låt den svalna innan du eventuellt dekorerar med vit kristyr och några fina lingon.
  8. CakePops
    Riv ned sockerkakorna i varsin skål och blanda smulorna med philadephiaost, så att du får en kletig massa.
  9. Rulla massan till kulor i valfri storlek.
  10. Stick ned en pinne i varje kula och ställ dem på en bricka.
  11. In i frysen med dem.
  12. Låt dem stå till sig i frysen medan du gör chokladdoppingen.
  13. Topping
    Jag använder riktigt mörk choklad och vit choklad som jag delvis färgade med röd hushållsfärg och blankade av med någon matsked smör, för att den skall bli riktigt blank och fin.
  14. Doppa ned dina CakePops i chokladen och se till att den har fått choklad på sig runtom.
  15. Doppa i snygga strössel och låt dem stelna.
  16. Sedan har du goda och fina smakbitar till kaffet eller glöggen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept