Foreller i vitvinssås

Foreller i vitvinssås
Foto: TV4

Portionsstora regnbågar kan du köpa både djupfrysta och färska. Tillagad kallas den forell. Det här receptet kommer från kantonen Neuenburg i Schweiz. Fisken kokas i vin och serveras med kokt potatis och en örtsås.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portionsregnbågar à 300 g, rensade och sköljda
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 dl hackade örter: timjan, mejram, körvel, salvia, gräslök och persilja
  • 40 g smör
  • 100 g hackad schalottenlök
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 2,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda fisken med salt och peppar och fördela hälften av örtkryddorna i buken på varje fisk.
  2. Smörj en ugnssäker form. Strö först i lökhacket och lägg sedan fiskarna ovanpå, häll över vinet och täck fisken med ett smörat papper. Koka dem i ugnen i ca 12 minuter.
  3. Ta upp fiskarna och ta av skinnet, håll dem varma. Sila fiskskyn och koka samman den i en kastrull tills hälften återstår. Tillsätt grädden och de resterande kryddorna och koka ihop såsen. Servera forellerna med den doftande såsen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept