Fooled pork med mexikanska tillbehör

1 h
4
Fooled pork med mexikanska tillbehör
Foto: TV4

Vegetarisk variant på pulled pork med jackfruit, bbq-sås, guacamole och mangosalsa.

Dryckestips: Pale ale, India Pale Ale, Brooklyn lager.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 maj 2015
Visa mer
1 h
4

Du behöver

Fooled pork

  • ca 500 g jackfruit i vatten (”in brine”)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 33 cl valfri ale
  • 275 ml ingefärsdricka
  • 3 dl valfri BBQ-sås
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • salt och peppar efter smak
  • kokosolja, till stekning

Guacamole

  • 3 mogna avokado
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar efter smak

Mangosalsa

  • 1 mango
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 lime, saften
  • 1 röd chili

Servering

  • 1 pkt tortillabröd
  • 1 påse nachochips
  • 1 påse blandad sallad

Gör så här

  1. Fooled Pork
    Skölj av jackfruiten och skär bort eventuella hårda delar och pilla bort de delar som ser ut som frön (för att få en bättre pulled pork-känsla.).
  2. Stek jackfruiten i kokosolja och kryddor i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull tills den har fått lite färg.
  3. Häll sedan i halva flaskan ale och halva flaskan med ingefärsdricka. Låt koka på svag värme under lock i ca 15-20 minuter.
  4. Under tiden formar du tortillabröden i ugnen i passande djup tallrik på 150 grader, det tar ca 10 minuter.
  5. När jackfruiten har kokat klart så häller du av spadet som är kvar och lägger jackfruiten i en ugnsfast form och ringlar BBQ-sås över. Låt grillas i ugn i ca 30-40 minuter i 150 grader tills jackfruiten har fått en bra färg. Tillsätt mer BBQ-sås vid behov.
  6. Under tiden du väntar på att jackfruiten blir klar gör du guacamolen och salsan.
  7. Guacamole
    Mosa avokadon och pressa i vitlök. Blanda i crème fraiche och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  8. Mangosalsa
    Skala och tärna mangon. Skala och finhacka löken. Skölj chilifrukten och rensa den från kärnor. Finhacka den. Skala och finhacka vitlöken. Skala av tomaterna genom att doppa dem i kokande vatten så att skalet släpper och hacka dem sedan. Blanda allt i en skål. Pressa över limesaften. Låt stå och dra i en skål i kylen i väntan på servering.
  9. Servering
    Fooled pork serveras i en skål av tortilla med guacamole och mangosalsa bredvid. Skölj salladen och lägg upp den tillsammans med nachochipsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept