Fooled pork med mexikanska tillbehör

Fooled pork med mexikanska tillbehör
Foto: TV4

Fooled pork med mexikanska tillbehör

Av: Andreas - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

1 h

Vegetarisk variant på pulled pork med jackfruit, bbq-sås, guacamole och mangosalsa.

Dryckestips: Pale ale, India Pale Ale, Brooklyn lager.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fooled pork

  • ca 500 g jackfruit i vatten ("in brine")
  • 1 gul lök, finhackad
  • 33 cl valfri ale
  • 275 ml ingefärsdricka
  • 3 dl valfri bbq-sås
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • salt
  • peppar
  • kokosolja, till stekning

guacamole

  • 3 avokador
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Mangosalsa

  • 1 mango
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 röd chilifrukt

Servering

  • 1 förp tortillabröd
  • 1 förp nachochips
  • 1 förp salladsmix

Gör så här

Fooled Pork

  1. Skölj av jackfruiten och skär bort eventuella hårda delar och pilla bort de delar som ser ut som frön (för att få en bättre pulled pork-känsla.).
  2. Stek jackfruiten i kokosolja och kryddor i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull tills den har fått lite färg.
  3. Häll sedan i halva flaskan ale och halva flaskan med ingefärsdricka. Låt koka på svag värme under lock i ca 15-20 minuter.
  4. Under tiden formar du tortillabröden i ugnen i passande djup tallrik på 150 grader, det tar ca 10 minuter.
  5. När jackfruiten har kokat klart så häller du av spadet som är kvar och lägger jackfruiten i en ugnsfast form och ringlar BBQ-sås över. Låt grillas i ugn i ca 30-40 minuter i 150 grader tills jackfruiten har fått en bra färg. Tillsätt mer BBQ-sås vid behov.
  6. Under tiden du väntar på att jackfruiten blir klar gör du guacamolen och salsan.

Guacamole

  1. Mosa avokadon och pressa i vitlök. Blanda i crème fraiche och rör runt. Smaka av med salt och peppar.

Mangosalsa

  1. Skala och tärna mangon. Skala och finhacka löken. Skölj chilifrukten och rensa den från kärnor. Finhacka den. Skala och finhacka vitlöken. Skala av tomaterna genom att doppa dem i kokande vatten så att skalet släpper och hacka dem sedan.
  2. Blanda allt i en skål. Pressa över limesaften. Låt stå och dra i en skål i kylen i väntan på servering.

Servering

  1. Fooled pork serveras i en skål av tortilla med guacamole och mangosalsa bredvid. Skölj salladen och lägg upp den tillsammans med nachochipsen.