Foliestekt revbensspjäll med äpplen

Foliestekt revbensspjäll med äpplen
Foto: TV4

Välj riktigt tjocka revbensspjäll till den här rätten som är mycket enklare att tillreda än det låter. Det är i ugnen arbetet görs. Rödkål och stekta äpplen kompletterar. Stuvad grönkål också.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg revbensspjäll, tjockskurna

Till pensling:

  • 0,5 dl matolja
  • 0,25 dl kinesisk soja
  • Lite salt och peppar
  • 1 msk rosmarin
  • 2 tsk timjan
  • 6 äpplen
  • 1 burk röd kål, konserv

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tag fram en långpanna med galler över. Blanda olja och soja och krydda blandningen med lite salt och peppar men tänk på att sojan också är salt.
  2. Lägg spjället på två ark folie som skarvas ihop. Pensla först undersidan och strö på rikligt med örtkryddor. Gör likadant med ovansidan och vik om folien till ett paket. Undvik att folien blir dubbel.
  3. Lägg paketet på gallret och stek i ugnen ca 1 1/2 timme eller tills köttet verkar klart. Tag bort folien på ovansidan de sista 20 minuterna så att köttet får fin yta.
  4. Äpplena läggs hela på gallret bredvid köttet när en halvtimme av stektiden återstår och får steka med tills de är mjuka.
  5. Kålen värms i en kastrull och kan eventuellt kryddas lite extra med 1 msk sirap och 2 tsk matättika
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept