Foliebakad kyckling med stark sås

Foliebakad kyckling med stark sås
Foto: TV4

Kycklingbitarna håller sig garanterat saftiga och varma längre inlindade i alfolie. Såsen i paketet ger härligt kryddig smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, delad i fyra bitar
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 msk farinsocker
  • 3 msk margarin
  • 3 dl lök, hackad
  • 2 tsk vinäger
  • 2 msk HP-sås
  • 1 tsk fransk senap, ljus
  • saft av en 1/2 citron
  • 1 dl chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°/250°. Blanda alla ingredienser till såsen i en tjockbottnad kastrull och koka sakta ca 15 min. Skumma ett par gånger.
  2. Lägg kycklingbitarna på var sitt ark folie. Fördela såsen över och slå sedan in dem i foliepaket.
  3. Lägg paketen i en långpanna och ställ dem mitt i ugnen. Stektid ca 1 timme.
  4. Mot slutet av stekningen öppnar man folien försiktigt, sätter ugnen på 250° grillvärme och låter kycklingen få färg.
  5. Öppna paketen och slå av sky som bildats och servera den till kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept