Focaccia med 4 smaksättningar

Focaccia med 4 smaksättningar
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Focaccia med 4 smaksättningar

21 ingredienser

1 h 40 m

Rickard Söderbergs focaccia med 4 alternativ på fyllning.

Ingredienser

Grunddeg

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten, ljummet
  • 1 dl neutral olja
  • 5 msk honung
  • 2 msk flingsalt
  • 12-14 dl vetemjöl

Fyllning 1

  • vitlökssmör
  • basilika
  • pinjenötter
  • flingsalt
  • olivolja

Fyllning 2

  • timjan
  • halloumiost, riven
  • flingsalt
  • honung

Fyllning 3

  • dillchips, krossade
  • gräddfil
  • gräslök, klippt

Fyllning 4

  • blåbär
  • lingon
  • Västerbottensost, riven

Gör så här

  1. Lös jäst med vatten, olja, honung och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda i maskin i ca 5 minuter. Jäs ca 30 minuter.
  2. Knåda och lägg på plåt. Platta till degen och kötta ner allt det goda du vill fylla din focaccia med.
  3. Grädda i ca 10 minuter, 225 grader.