Fluffiga kycklingleverpastejer

Fluffiga kycklingleverpastejer
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fluffiga kycklingleverpastejer

12 ingredienser

Fyllda smördegsformar passar både som drinktilltugg, förrätt eller supérätt. Häll i fyllningen precis innan serveringen så de inte blir alltför ”blöta”.

Ingredienser

portioner
  • 8 frysta smördegspastejer
  • persilja
  • 1 röd paprika, liten

Fyllning:

  • 300-400 g fryst kycklinglever
  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • 3-4 ansjovisfiléer
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-2,5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina levern till hälften och skär den i mindre bitar.
  2. Fräs löken med lite matfett en stund och lägg sen levern i pannan. Mosa ner ansjovisen och låt allt steka tills levern får färg. Krydda och pudra över mjölet. Rör om och tillsätt tomatpuré samt grädden lite i sänder. Låt stuvningen småkoka ca 10 min.
  3. Tag undan persilja och paprikabitar för garnering. Hacka resten fint och vänd ned det i stuvningen.
  4. Grädda pastejerna enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll dem med stuvningen och garnera. Pastejerna kan gräddas i förväg och sprödvärmas.