Fluffiga kycklingleverpastejer

Fluffiga kycklingleverpastejer
Foto: TV4

Fyllda smördegsformar passar både som drinktilltugg, förrätt eller supérätt. Häll i fyllningen precis innan serveringen så de inte blir alltför ”blöta”.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 8 st frysta smördegspastejer
  • persilja
  • 1 st röd paprika, liten
  • Fyllning:
  • 300-400 g kycklinglever, fryst
  • 1 st liten gul lök, finhackad
  • 3-4 st ansjovisfiléer
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-2,5 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina levern till hälften och skär den i mindre bitar.
  2. Fräs löken med lite matfett en stund och lägg sen levern i pannan. Mosa ner ansjovisen och låt allt steka tills levern får färg. Krydda och pudra över mjölet. Rör om och tillsätt tomatpuré samt grädden lite i sänder. Låt stuvningen småkoka ca 10 min.
  3. Tag undan persilja och paprikabitar för garnering. Hacka resten fint och vänd ned det i stuvningen.
  4. Grädda pastejerna enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll dem med stuvningen och garnera. Pastejerna kan gräddas i förväg och sprödvärmas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept