Fluffig toast Benedictine

Fluffig toast Benedictine
Foto: TV4

Ägg Benedectine på nytt sätt. En varm smörgås där ett helt löskokt ägg och skinka göms under ett fluffigt sufflétäcke.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 skivor bröd, vitt
  • 2 st ägg, mjukkokta
  • 2 msk mjukost
  • 1 tsk senap
  • 2 skivor skinka, rökt
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl ost, riven
  • 1 st äggvita, hårt vispad
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rosta brödskivorna, koka äggen och kyl dem, tag fram en ugnsplåt.
  2. Blanda mjukost och senap och bred blandningen i stället för smör på brödet. Lägg på en skinkskiva och ett ägg på varje och lägg mackorna på plåten.
  3. Blanda majonnäsen med den rivna osten.
  4. Vispa vitan hårt och vänd ned den i ostsmeten. Fördela smeten över smörgåsarna och grädda dem i ugnen tills massan har fin färg, ca 10 minuter. Servera med grönsallad till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept