Florentinare

Florentinare
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Florentinare

12 ingredienser

Här gömmer sig godsaker.

Ingredienser

portioner
  • 4 småfranska
  • 1 förp fryst bladspenat
  • 100 g rökt skinka, strimlad
  • 4 ägg
  • muskot, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk basilika
  • 1 röd paprika, strimlad

Servera med:

  • isbergssallad, strimlad
  • banan, skivad
  • majskorn
  • vinägrettsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär ett lock av bröden. Gröp ur inkråmet. Rosta bröden i ugnen 4 – 5 min.
  2. Tina spenaten, låt den rinna av väl och krydda med muskot.
  3. Blanda vitlöken med smör och smöra bröden inuti. Fördela spenat och skinka i bröden. Knäck ett ägg i varje. Ställ på plåt. Lägg på paprika och strö på lite basilika.
  4. Gratinera mitt i ugnen tills vitan stelnat. Servera med tillbehören.