Flintastek med rissallad

Flintastek med rissallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Flintastek med rissallad

9 ingredienser

Flintasteken hör sommaren till! Gott, enkelt och lättlagat. Mat som alla gillar. Servera gärna med en matig rissallad med ärtor och majs, eller åt det mer exotiska hållet med bananer, kokosflingor och russin. Servera med en kall sås på yoghurt och curry.

Ingredienser

portioner
  • 1 flintastek

Marinad:

  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm malen ingefära

Sallad:

  • 4 port kokt ris
  • 1 förp majskorn [ca 200 g]
  • 125 g frysta ärtor

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda marinaden och slå i. Låt dra i kylen 2-3 tim, vänd påsen.
  2. Låt köttet rinna av, snitta svålen på ett par ställen.
  3. Grilla sakta tills köttet är klart, pensla med marinaden och vänd.
  4. Blanda salladen och servera till.