Jordgubbssaft

Du behöver

  • 2 l jordgubbar (1 kg)
  • 3 dl vatten
  • 6 dl strösocker/l avrunnen saft
  • 1 krm vinsyra/l saft

Gör så här

  1. Rensa och skölj bären.
  2. Koka upp vattnet i en kast­rull och lägg i jordgubbarna. Låt dem koka i 10 minuter.
  3. Ta av från spisen och mosa bären mot kanten av kastrullen.
  4. Häll massan genom en sil­duk och låt rinna av under 30 minuter. Rör inte om!
  5. Mät upp saften, häll i en kastrull och tillsätt socker efter mängd saft. Koka upp och skumma av.
  6. Blanda vinsyran med lite saft och häll ner i res­ten av saften.
  7. Häll upp saften på rena, helst varma flaskor och förslut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept