I samarbete med ViktVäktarna

Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås

45 m
4
Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås
Foto: ViktVäktarna

Fläskytterfilé med rotfrukter och en suverän pepparsås med härlig ton av vanilj. Oväntad, men lyckad smakkombination.

SmartPoints per portion: 9

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
45 m
4

Du behöver

Rotfrukter

  • 800 g potatis
  • 2 rödbetor
  • 250 g morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 tsk olivolja
  • salt & peppar

Pepparsås

  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1-2 tsk kalvfond
  • 2 tsk pepparmix
  • 1 vaniljstång

Fläskfilé

  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis, rödbetor, morötter och palsternackor. Klyfta potatis och rödbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och blanda runt med jämna mellanrum.
  3. Skär morötter och palsternackor i stavar och lägg i ugnsformen med rotfrukter när det återstår ca 15 minuter.
  4. Skala och hacka schalottenlök, bryn glansig i margarin. Häll på matlagningsgrädde, fond och pepparmix. Lägg ner en hel vaniljstång. Låt puttra på svag värme under lock.
  5. Skiva fläskytterfilé och bryn i margarin. Lägg köttskivorna i pepparsåsen och låt puttra tills de är klara, ca 5-7 minuter. Ta upp vaniljstången.
  6. Servera med ugnsrostade rotfrukter och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna