Fläsklägg med surkål

Fläsklägg med surkål
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläsklägg med surkål

9 ingredienser

Rimmad fläsklägg är gammal hederlig husmanskost. I Tyskland kallas den här rätten Eisbein. Surkål kan köpas färdig på burk. Dijonsenap till är mycket gott, även om en del föredrar söt, svensk senap.

Ingredienser

portioner
  • 2 kg rimmad fläsklägg
  • 7 vitpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • surkål
  • potatis, kokt
  • dijonsenap

Aromatisk bukett:

  • purjolök
  • 1 timjankvist
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Lägg köttet i rikligt med kallt vatten i en stor kastrull. Koka upp och skumma den väl. Lägg i den aromatiska buketten och kryddpeppar och vitpeppar.
  2. Låt läggen koka sakta på låg värme i nära 3 timmar. Pröva med en stekgaffel om den är färdigkokt. Köttet ska lätt lossna från benen. Koka annars lite till.
  3. Värm surkålen. Servera läggen med surkålen och kokt potatis.